Avatar maken met paint

Een avatar wordt vaak gebruikt als plaatje waarmee jij jezelf kunt representeren. Dit betekent dus dat je een foto van jezelf als avatar kunt gebruiken of juist iets wat jou interesseert, zoals een hobby, idool of een mooi landschap. Er zijn dus vele mogelijkheden te bedenken, maar het is natuurlijk het leukste als jouw avatar ook daadwerkelijk iets meer over jou als persoon zegt. Kies daarom niet voor het eerste het beste plaatje, maar iets voor wat jij echt mooi of leuk vindt. Zo weten jouw vrienden en familieleden die jou goed kennen ook meteen dat jij het echt bent. Om jouw avatar zo perfect mogelijk te maken, kun je hier zelf ook nog wat veranderingen aanbrengen. Dit gaat allemaal heel gemakkelijk met een computerprogramma dat paint heet.

Het programma paint

Met het programma paint kun je allerlei foto's en/of afbeeldingen bewerken. Zo is het mogelijk dat je jouw ideale plaatje creëert die je dan vervolgens als je avatar kunt gebruiken. Op deze manier weet je zeker dat je jouw persoonlijkheid kunt laten t

erugkomen in je avatar. Ook kun je dankzij paint de foto's in het perfecte formaat bewerken, zodat het plaatje helder blijft en je duidelijk blijft zien wat er nou precies opstaat. Het programma paint is enorm populair gebleken, waardoor er ook veel andere klonen van het programma gemaakt zijn voor andere platformen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan MtPaint, Kolourpaint, Xpaint en Karbon14. Met deze programma's kun je dezelfde functies uitvoeren als met de originele paint.

De mogelijkheden van paint

De mogelijkheden die paint te bieden heeft bij het bewerken van plaatjes is talrijk. Zo kun je de plaatjes tot het juiste formaat snijden. Ook kun je een apart gedeelte van de afbeelding selecteren, zodat je alleen het gewenste onderdeel eruit kunt snijden. Daarnaast kun je de afbeelding spiegelen en 90 of 180 graden draaien. Het is tevens ook mogelijk om meerdere plaatjes in één plaatje te verwerken. Zo kun je dus jouw ultieme avatar maken.