Tools voor avatars te maken

Avatars zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. Waar het eerst alleen nog maar voor MSN werd gebruikt, zie je het nu steeds vaker terugkomen in allerlei online spellen en applicaties. Iedereen die gebruik maakt van internet, beschikt dus wel over een avatar. Dit kan een foto van jezelf zijn, maar het kan evengoed een nietszeggend plaatje zijn die niet met jou persoonlijk te maken heeft. De meeste mensen kiezen echter voor een mengeling. Namelijk een plaatje waarin je jouw persoonlijke voorkeuren laat doorschemeren, zodat mensen jou beter leren kennen aan de hand van jouw avatar, maar toch nog niet alles weten.

Maak je eigen unieke avatar

Het is mogelijk om met behulp van een aantal computerprogramma's jouw eigen unieke avatar te maken. Zo kun je bijvoorbeeld via Google een aantal plaatjes zoeken die jij mooi vindt en deze dan als avatar gebruiken. Het komt vaak voor dat het plaatje dan minder duidelijk wordt, doordat hij kleiner wordt gemaakt. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van comput

erprogramma's zoals paint en Photoshop. Met behulp van deze foto's is het mogelijk om afbeeldingen te bewerken tot het juiste formaat. Het is tevens mogelijk om een gedeelte dat je niet mooi vindt, weg te snijden en alleen gebruik te maken van het overige gedeelte. Je zult al gauw genoeg merken dat deze programma's niet zo heel moeilijk zijn als je het eenmaal onder de knie hebt.

Bewegende of sprekende avatars

Met behulp van allerlei internetwebsites is het niet meer moeilijk om een eigen unieke avatar te maken die aan al jouw wensen en eisen voldoet. Zo is het mogelijk om je avatar te laten bewegen, zodat je nog meer opvalt. Daarnaast heb je ook avatars waarin je een tekst kunt laten verschijnen, verzin dus een leuke boodschap en deel deze ten alle tijden met je vrienden. Daarnaast is het ook nog mogelijk om jouw eigen foto's te bewerken. Zo ben je toch niet geheel herkenbaar, maar is de avatar wel nog heel persoonlijk. Maak nu dus de mooiste avatars en gebruik deze op het internet.