Computerspelletjes

Het internet biedt iedereen een legio van mogelijkheden. Zo kun je gemakkelijker met elkaar communiceren door middel van facebook, twitter, MSN en vele andere social platforms. Deze avatars zijn op dat moment de representatie van de persoon van vlees en bloed in de virtuele wereld. Dit betekent dus dat er vooral gebruik wordt gemaakt van foto's en dergelijke. Avatars worden echter ook gebruikt voor diverse computerspelletjes. Als dit het geval is, dan zijn deze avatars vaak een pictogram of één of ander versiersel dat de persoonlijke voorkeur van de gebruiker weergeeft, maar dat niet daadwerkelijk op de persoon zelf slaat. Er zijn veel verschillende spelletjes waar avatars in gebruikt worden. Zo zijn er spelletjes waarbij je zelf een avatar moet maken, of spellen waarbij het nodig is dat je een avatar gebruikt.

Spelletjes om een avatar te maken

Op het internet kun je op veel manieren een avatar maken. Dit kan door middel van een online spelletje, waarbij je een poppetje kunt aankleden en versieren. Zo zij

n alle aankleedspelletjes in principe ook een middel om een avatar te maken, aangezien je dit plaatje kunt opslaan en/of uitprinten. Er zijn echter ook spelletjes die speciaal ontwikkeld zijn om een avatar te maken. Zo kunnen de spelers gebruik maken van bewegende avatars en diverse attributen. Meestal kun je het resultaat opslaan en zo dan gebruiken als avatar. En er zijn natuurlijk de nodige spellen waarbij je als spelkarakter een avator moet aanmaken. Het betreft dan meestal online spelletjes waarbij je speelt met of tegen spelers over de hele wereld. Dit geld allereerst al eens voor bijvoorbeeld MMO's als WoW en vergelijkbare spellen. Maar ook voor andere spelletjes waar een communitie rondom is gebouwd. Enkele voorbeelden zijn de vele casual gaming concepten die je kunt spelen via facebook, de bingo communitie rondom bv een aanbieder als bingolot en die nieuwste trend op gebied van online poker: 3d poker van bv PKR.

Spelletjes waarbij je een avatar nodig hebt

Er bestaan ook allerlei spelletjes op het internet waarbij je je bevindt in een virtuele wereld. Op dat moment dien je vaak een avatar aan te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Habbo hotel en Second life. Maar ook in diverse chatrooms en dergelijke dien je een avatar te gebruiken. Hiervoor gebruiken de meeste mensen gewoon een mooi plaatje of iets dergelijks.