Second life avatar

Second Life is in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden en de naam geeft het al prijs dat het om een tweede leven gaat. Dit tweede leven kan beleeft worden in dit online spelletje dat ontwikkeld wordt door mensen en speciaal ook voor mensen ontwikkeld is geworden. Second Life is al vaker in de media terecht gekomen en de meningen zijn er dan ook over verdeeld maar hierdoor stijgt het aantal spelers nog dagelijks. Denk jij dat dit spelletje iets voor jou is? Lees dan snel verder en bekijk wat de mogelijkheden zijn.

Eigen creaties

Second Life was een creatie van Philip Rosdale die bedacht om een virtueel platform te maken die bij elkaar komen door gekoppelde computers. Één computer heeft hierbij een klein gedeelte van het virtuele land dat ook wel een 'sim'wordt genoemd. De speler van Second Life kan het stukje virtuele land huren en hierop zijn creativiteit de vrije loop laten gaan.

Wat is het?

Second Life is geïntroduceerd als een spel maar er wordt door vele ook

gesproken van een nieuw internationaal sociaal netwerk maar wat klopt er nu van? Het spelelement in Second Life is dat alles virtueel is en alles fictief is omdat er weinig raakvlakken zijn met de werkelijkheid maar bij een echt spel moeten er vaak doelen behaald worden die al van te voren zijn vastgesteld. Het doel bij Second Life is niet vastgelegd en kan worden bepaald door de speler zelf, je kunt hier dus helemaal mee afwijken met de werkelijkheid. De Second Life wereld wordt als tweede leven gezien want er is ook een eigen valuta in het spel; de Linden Dollar die je met geld van de werkelijke wereld kunt kopen zodat je in Second Life hiermee kunt doen wat je wilt. Dit geld is niet direct nodig want je kan genoeg leuke dingen doen zonder deze virtuele dollar.

Vriendschapsontwikkeling

Second Life kan op het internet gespeeld worden en daarmee dus ook over de hele wereld. Doordat je contact kunt leggen met andere karakters in het spel kun je snel nieuwe vriendschappen opbouwen en hiermee leuke dingen binnen het spel ondernemen. Je kunt zo zelfs relaties opbouwen en het spel als online dating mogelijkheid gebruiken. Met alleen virtuele vriendschappen blijft het soms niet en worden het persoonlijke vriendschappen ook buiten het spel. Door dit contact wordt er daarom ook gesproken van een sociaal netwerk maar de achterliggende gedachte is natuurlijk dat mensen er plezier aan moeten beleven. Er zijn zelfs echte relaties ontstaan door toedoen van Second Life. Ideaal dus als je niet zo'n vrouwen versierder bent.